"Този празник е още един повод да засвидетелстваме уважение, внимание и обич към вас, се казва в поздравителния адрес от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле" и от учениците от проекта "Научи се да даряваш". Вие правите дните ни по-добри, стопляте ни, защото усещаме светлината и надеждата в очите ви и се чувстваме спокойни и сигурни. За вашата любов, нежността, с която ни обграждате, за грижите за нас, децата ви.

Забързани в своето ежедневие и делничните грижи, понякога несправедливо ви пренебрегваме, но ви уверяваме, че като ваши деца живеем с мъдрите ви житейски съвети, с топлите ви грижи и безкрайната ви отдаденост на семейството. Където и да пътуваме по света, ние се завръщаме при вас, у дома, защото вие сте нашата малка вселена, пълна с обич и доброта.

Бъдете все така основа на живота, негово начало, смисъл и подкрепа. Съхранявайте своята мъдрост, опит и доброта. Бъдете още дълги години с нас, за да помагате на младите да вървят уверено към бъдещето и да се борят с трудностите на времето, както вие сте го правили през годините! Бъдете онази светлина, която разпръсква сивотата на ежедневието.

В този специален за Вас ден, Ви пожелаваме много усмивки, споделени щастливи мигове, дълголетие и спокойни старини!", се казва в заключение в поздравителния адрес.

По повод Деня на пенсионерите доброволците от БМЧК и учениците от трети и четвърти клас, които участват в проекта "Научи се да даряваш", изнесоха тематична литературно-музикална програма, с която създадоха много настроение за празника на възрастните хора.

Поетесата Дарина Цветкова прочете стихове от своята най-нова поетична книга - "Жива". Сред присъстващите бяха и едни от най-възрастните членове на Пенсионерски клуб "Златица", който е създаден през 2001 г.: Мария Христова (93 г.), Николица Янкова (87 г.), Мара Ненчева (84 г.), Борис Христов(82 г.) и Иванка Петрова (80 г.).

Празникът продължи чак до икиндия с много веселие, песни, хора и традиционната почерпка.

Снимки: Борис Кръстев