© Hell’s Kitchen

Ива е възпитаник на най-старото мездренско училище „Христо Ботев“. Средното си образование завършва в СОУ „Димитър Благоев“, след което продължава образованието си в СУ „Св. Климент Охридски“. Там завършва бакалавър и магистър по педагогика. Ученолюбието на Ива не свършва до тук. Тя има редица дипломи, сред които и Международна диплома за майстор пицар и барман, завършила е и Гьоте институт.

Като учител има 26 години трудов стаж, а страстта ѝ към кулинарията я води в Германия и Швейцария, където работи за кратко като барман и пицар. През последните години „мастър шефът“ работи в ресторанти по българското Черноморие като във визитката си има и позицията управител.

© Hell’s Kitchen

Любовта към готвенето я води в кулинарното шоу „Hell’s Kitchen“.

„Амбицирах се да участвам в предаването, защото исках да покажа на децата, че не трябва да се отказват от мечтите. И най-важното: знанията, трудолюбието и дисциплината могат да те направят много силен играч, дори да си обикновено човече“, каза за MediaNews Ива Цветанова.

Педагогът разкри и дали е страшно в „Кухнята на Ада“.

„Страшно е в кухнята. На битките ми беше притеснено, но самостоятелната, когато спечелих куртката си, бях спокойна и вярвах в себе си. Показах какво мога и спечелих“, развълнувано разказа Ива.

Въпреки, че отпадна още в самото начало на шоуто тя не съжалява, че е участвала, защото е сбъднала една мечта.

© Hell’s Kitchen

Припомняме, че Световноизвестното риалити състезание за професионални готвачи стартира през 2018-а в телевизионния ефир на България, а тазгодишното му издание е пълно с изненади, част от които е броят на отборите – цели три.

В петия сезон на шоуто шеф Виктор Ангелов за първи път противопостави две поколения в “Кухнята на Ада”. Битката този път е между млади и по-опитни готвачи. Изненадата този сезон бе появата на трети звезден отбор. В него осем известни личности, сред които са тв водещата Деси Банова, участничката в „Игри на волята“ – Мирослава Профирова и шоуменът Къци Вапцаров. Те ще трябва да докажат кулинарните си умения.

Кандидатите за победата в Hell’s Kitchen ще се борят, за да спечелят доверието на шеф Виктор Ангелов и голямата награда от 100 000 лева.