Въпреки че за тези избори в големите секции с над 300 избиратели ще се гласува на 100 % машинни, според Изборния кодекс при невъзможност машинния вот да продължи, трябва да се гласува с бюлетина. Така всяка секция трябва да е заредена с нужния брой хартиени бюлетини. За разлика от други години, броят на бюлетините в секцията ще е равен на броя на избирателите в списъка.

ЦИК отправи покана до печатницата на БНБ за провеждане на преговори и сключване на договор. Хартията за бюлетините се осигурява от изпълнителя. Те са бели, изработени от плътна непрозрачна хартия, с поредни номера и полиграфическа защита. Грамажа на хартията за отпечатване на бюлетините е 120 гр/м².

Срокът за изпълнение на поръчката с транспорт, осигурен от изпълнителя е 9 юли за доставката на бюлетините до всички областни администрации и до 22 юни – за доставката до МВнР. Максималната прогнозна стойност за една бюлетина е в размер на 0,178 лева без включен ДДС, а което означава че реалната цена на една бюлетина ще достигне малко над 0,213 лева.

По-късно на заседанието на ЦИК стана ясно, че от този брой бюлетини, тиражът за чужбина е точно 710 000.

На заседанието стана ясно, че секциите в страната, където ще се гласува с машини са точно 9401 броя, което е само с 3 повече в сравнение с вота през април. На по-късен етап ще се реши в кои от тях ще има по повече едно устройство.

Информацията със списъка на секциите ще бъде качен на сайта на ЦИК и тези на РИК-ве, както и препратена до областните управители. Те на свой ред трябва да ги препратят на кметовете на всяка община, които също да я публикуват на своите интернет сайтове и да популяризират информацията по подходящ начин. Това според ЦИК е в синхрон и с решението им преди ден всяка РИК да получи по 3 машини, с които съвместно с местните власти да правят демонстрации.