Репатриращият автомобил
Репатриращият автомобил

Ще бъдат вдигани всички автомобили на които са сложени скоби и до края на работния ден собствениците им не са заплатили таксата. „Паякът” ще прибира МПС-тата не само в платената Синя зона, а и по тротоарите, зелените площи и на териториите със знак забраняващ паркирането.

Шефът на предприятието „Паркинги и гаражи” Венчо Кръстев обясни за MediaNews, че репатрираните автомобили ще бъдат откарвани в наказателния паркинг до блок № 26 в ж. к. „Дъбника”. Таксата за транспортирането им до там е 50 лева плюс десетачка за скобите и таксата за престоя в Синята зона. За всеки час престой на репатриран в наказателният паркинг автомобил ще се заплаща по два лева.

Ако собственикът на колата се яви по време на качването й на „паяка”, щe плати 25 лева и тя ще си я получи на място. Очаква се първият работен ден на специализираният кран и неговия екип да е на 25-ти септември. Дотогава във връзка с дейността на „паяка” ще бъде отворен специален телефон, на който гражданите ще получават информация от служители на „Паркинги и гаражи”. От управата на предприятието са сигурни, че "паякът" ще допринесе за подобряване реда на движение и паркиране на автомобилите в града. От там предупреждават, че неспазването на правилата вече ще струва солено на недобросъвестните шофьори.