© Община Видин

„За поредна година Община Видин се включва в тази хубава инициатива. Използвам повода да поздравя всички Вас – организатори и участници, за дадената възможност на младите хора в нашия град да продължат своето образование. Убедена съм, че всеки един от Вас ще се отнесе отговорно, сериозно, ще направи правилния избор за своето професионално образование и бъдещето си кариерно развитие“, с тези думи се обърна към присъстващите Борислава Борисова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика“ на Общината.

Началникът на РУО също отправи поздрав, като благодари на Общината за оказаното съдействие при подготовката и провеждането на събитието. „Познаването на различните варианти за кандидатстване след завършен 7 клас дава възможност за информационен избор, който е в основата на всяко успешно начинание“, подчерта Галя Павлова.

Приемът след 7 клас ще се осъществи в 16 училища в цялата област в 28 паралелки.

По време на събитието бяха наградени ученици и учители, достойно представили Видин на регионални и национални състезания и олимпиади. Заместник-кметът Борисова връчи грамоти на учители за принос в развитието на професионалното образование. Отличени бяха и техните възпитаници. Те получиха своите грамоти от началника на РУО г-жа Павлова.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливите възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий“.