За втора поредна година в Мездра се проведе панорама на образованието. Целта на събитието, което се състоя в кино Роял, бе да представи пред бъдещите осмокласници и деветокласници, възможностите за обучение в Професионалните гимназии по механизация на селското стопанство и „Алеко Константинов” и СОУ „Иван Вазов. На форума присъстваха кмета на Мездра инж. Генади Събков, председателя на Общинския съвет Яна Нинова, началника на Регионалния инспекторат по образование Галина Евденова, представители на Центъра за кариерно ориентиране, бизнесмени и земеделски производители, учители и ученици.

Професионалната гимназия по Механизация на селското стопанство предлага през новата учебна година изучаването на нова професия електромонтьор, специалност електрообзавеждане с 4-годишен курс на обучение. По време на форума подкрепа за училището и за сектора изказаха двама земеделски производители.

В СОУ „Иван Вазов” за новата учебна година обявяват прием след 7 клас в профилирани паралелки с интензивно изучаване на английски език.

Професионалната гимназия „Алеко Константинов” приема за учебната 2016/1017 година ученици в 8 и 9 клас в професия „ресторантьор” , специалност „кетъринг”.

От тази година министерството на образованието обръща все по голямо внимание на професионалното обучение, заяви в приветствието си към форума началника на Регионалния инспекторат Галина Евденова.

Градоначалникът Събков посъветва учениците да избират внимателно следващата си стъпка в образованието.

Училищата бяха подготвили свои рекламни брошури, а от Алеко Константинов за пореден път впечатлиха със своите кулинарни способности.