Тържественото откриване започна с издигането на националното знаме и внасянето на знамето на училището. Шпалир от деца в национални носии очакваха влизането на най-малките – първокласниците. С богата художествено-музикална програма възпитаниците на музикалния педагог Тони Яшова поздравиха присъстващите родители и гости.

Директорът на школото Галя Богданова поздрави учителите и учениците с новата учебна година и им пожела здраве и успешно начало. Тя припомни на малките първолачета, че за тях всичко започва от днес, и че те, заедно със своите учители трябва да поемат пътя към знанието и успеха. Богданова отбеляза, че всеки нов ден носи нови предизвикателства, но когато всички са заедно, и препятствията са по-лесно преодолими. Директорът благодари на родителите за доверието и изрази увереност, че и занапред ще бъдат заедно в грижите и отговорностите към техните деца.

Гости на тържеството бяха Даринка Христова – старши експерт „Организация на средното образование” в Регионалното управление по образованието и Севдалина Джамбазка - секретар на община Мездра.

Тържествен водосвет отслужи отец Данаил Цинцарски, който поздрави и благослови учителите и учениците. Отецът пожела здраве и успех през новата учебна година.

По стара българска традиция, след първия школски звънец, директорът посрещна с хляб и мед първокласници, ученици и учители