Най-развълнувани бяха 48-те първолаци, които с нетърпение очакваха да прекрачат прага на училището.

Директорът Иван Иванчев пожела на добър час на всички учители и ученици. Поздрави своите колеги и им благодари за труда, отдадеността и търпението, което имат. Пожела на малките и по-големи ученици много бъдещи успехи. Нека родителите бъдат търпеливи, да споделят усилията на децата си в преодоляване на всяка трудна стъпка в техния път, допълни Иванчев.

Кметът на града Иван Аспарухов отправи специално послание към учениците, да бъдат здрави, смели и ученолюбиви.

Възпитаничката на Анета Петкова Александра Христова изпълни песен с поздрав към своите съученици, а малките мажоретки с ръководител Цветелина Цинцарска зарадваха присъстващите с фееричен танц.

Владислава Мишева, която е майка на първолаци, отправи поздрав от името на родителите с емоционално послание, което развълнува всички: „От името на всички родители, искам да ви поздравия със старта на новата учебна година и да ви пожелая прекрасни мигове, и много успехи в близко бъдеще...Скъпи първолаци, днес е специален ден за вас, защото той показва, че вече сте пораснали...Драги учители, на вас пожелаваме много сила и енергия, да създавате и пазите богатството на това учебно заведение...На нашите деца им трябва пример, нека те да видят нашия пример и нашето отношение към знанието, природата и хората, нашето чувство за отговорност и справедливост. Бъдете здрави и успешни.“

Празничната програма продължи с вокалните изпълнения на талантливата Йоана Лиловска, която направи деня още по-светъл и усмихнат.

Отец Георги Няголов отслужи празничен водосвет и благослови учителите, децата и техните родители.

По традиция първият школски звънец призова в класните стаи най-напред първокласниците, водени от своите класни ръководители Валентина Исаева и Клавдия Добрева.

Като задължителни мерки, във връзка с Covid-19, са дезинфекцията, спазването на дистанция и носенето на маски. Учениците са задължени да носят такива само извън класните стаи, а учителите - както в класните стаи, така и извън тях.