За поредна година учебното заведение се гордее с високия успех на външното оценяване при седмокласниците. На общинско ниво ОУ „Христо Ботев“ е с най-висок резултат на матурите, а на областно е на пето място, с успех над средния, от общо 80 училища. Това поясни директорът Иван Иванчев, който изказа благодарността си към учителите и родителите на децата, за това че са ги подкрепяли и напътствали. „Това е един много успешен випуск. Вярвам, че всички наши ученици ще бъдат приети по първо желание, където и да кандидатстват“, допълни Иванчев.

С много мили думи се обърна към своите учители възпитаникът Антоан Стоянов, от името на всички свои съученици:

„Ние учениците от седми клас изказваме нашата искрена благодарност към тези, които са се грижили за нас през последните седем години. Ние ценим всички спомени с вас и всичко, което сте направили за нас. Вие сте голяма част и упора за всички ученици, които сте учили.“

Свидетелствата на учениците бяха връчени от директора на учебното заведение Иван Иванчев и класните ръководители на двата класа – Красимира Каменова и Галина Петкова.

Децата бяха поздравени от талантливите певици от Вокална група „Детски свят“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Мездра, с ръководител Анета Петкова.