7 230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище тази година. 4 278 новоприети студенти са се записали след третия и последен етап на класиране. Изцяло запълнени са специалностите „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Логопедия“, „Психология“, „Европеистика“, „Политология“, „Международни отношения“, „Журналистика“ – редовна форма, „Връзки с обществеността“ – редовна форма, „Стопанско управление“, „Икономика и финанси“, „Публична администрация“,, „Информационни системи“, „Фармация“,и „Право“ – редовна и задочна форма и др.

За незаетите 638 места в редовна и задочна форма, субсидирани от държавата, Софийският университет обявява допълнителен прием. Документи за участие в него могат да се подават от 11 до 15 септември.

На 16 септември ще се проведат допълнителни изпити по физика, теология (устен), музикален инструмент или пеене за специалност „Музика“ и събеседване за специалността „Изобразително изкуство“.

Класирането ще бъде обявено на 19 септември 2017 г., а записването на новоприетите студенти ще бъде на 20, 21 и 25 септември 2017 г.

Източник: monitor.bg