„От два-три месеца изхвърлянията на битовите отпадъци бяха намалели. Тук ни е депото за извозване на изкопните маси от изпълнението на проекта за рехабилитация на водната мрежа и покрай него виждате за какво става въпрос. Не знам за кой пореден път ставаме свидетели на това сметище”, каза за MediaNews Росен Ценов.

Сред изхвърлените отпадъци има бележки за платени сметки, стокови разписки на фирми и други документи, съдържащи лични данни – имена, ЕГН-та и адреси.

Кметът разкри, че е предал купчина с папки, пълни с документи в Община Мездра и ще сезира органите на реда и институциите.

Припомняме, че преди няколко месеца бяха почистени повече от 15 нерегламентирани сметища на територията на общината – край Моравица, в Зверино и Игнатица, както и в землищата на селата Боденец, Дърманци, Крапец, Лик, Люти брод, Ослен Криводол и др.

Глобата за физически лица, които изхвърлят отпадъци на неразрешени за това места, е от 100 до 500 лв., а за едноличните търговци и юридическите лица глобата е от 500 до 1000 лв.

Остава въпросът дали поредните нарушители, които според намерените документи са известни, ще бъдат открити и санкционирани...