Причината: от 23 до 25 август на Националната футболна база „Бояна“ в София ще се проведе тазгодишното издание на турнира „Преглед на талантите от Трета лига“, в който ще вземат участие сборните отбори на четирите третодивизионни групи у нас: Североизточната, Северозападната, Югозападната и Югоизточната.

Съгласно регламента на турнира, право на участие в Прегледа на талантите от Трета лига имат състезатели от навършили 19 години (родени преди 01.05.2005 г.) до ненавършили 40 години (родени след 01.05.1984 г.). Селектираните състезатели не трябва да са имали професионален договор и да не са играли в мач за първенство на Първа професионална лига.

Турнирът ще помогне за селектиране на състава на аматьорския национален отбор на България, който ще участва в квалификациите за Световното първенство по футбол за аматьори през месец октомври тази година.

Така вместо на 24 август, както беше според предварителната програма, срещите от първия кръг на първенството в Северозападната Трета лига - сезон 2024/2025 г. са пренасрочени за 31 август (събота) от 18:00 часа. Съперници в тях ще бъдат: ОФК Локомотив (Мездра) - Ювентус 95 (Малчика), Левски 2007 (Левски) - Локомотив 1927 (Дряново), Павликени - Етър II (Велико Търново), Севлиево - Вихър (Славяново), Академик (Свищов) - Партизан (Червен бряг) и Янтра (Полски Тръмбеш) - Ком (Берковица); ОФК Бдин 1923 (Видин) почива.


Мирослав Гетов/ ОФК Локомотив - Мездра