Отлично в раздел "Музика" при вокалните групи се представи Вокална група "Little Wings" oт Сдружение "Новото поколение на талантите" - Мездра, която заслужи първа награда в първа възрастова група - до 12 г. Възпитаничките на музикалния педагог Тони Яшова впечатлиха журито с председател композитора Хайгашод Агасян с изпълненията си на песните "Светът е сцена" и "Бяла тишина".

С втора награда в същата възрастова категория бе отличена Вокална група "Детски свят" при Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Анета Петкова, които се представиха с песните "Нашият град" и "Заедно".

Голям успех при индивидуалните изпълнители извоюва Александър Георгиев от "Новото поколение на талантите", който си тръгна с първа награда в най-горната възрастова група - до 16 г., за изпълненията си на песните "Почти забравена любов" и "Shape Of My Heart" на Стинг. Наградата му връчи кметът на община Берковица инж. Милчо Доцов.

Призьорите в отделните раздели и възрастови групи взеха участие в юбилейния гала-концерт на фестивала "Лачени обувки”. Спектакълът завърши с огнено шоу на площад "Радичков" и с празнична заря.

Макар да не спечелиха отличия, много добре в детския форум се представиха най-малката участничка от Мездра - 5-годишната Йоана Лиловска от Центъра за подкрепа за личностно развитие, както и индивидуалните изпълнителки от "Новото поколение на талантите“ Натали Цолова, Тереза Стоянова, Ева и Божидара Христови.

"Специални благодарности на г-н Росен Умарски и г-н Ивайло Иванов за това, че подпомогнаха финансово участието на децата в конкурса, сподели след завръщането си от Берковица Тони Яшова. Бъдете здрави, Вие и семействата Ви, и не забравяйте, че: "Ръка, която дава, никога не обеднява!” Огромно благодаря от свое име и от името на децата и семействата им!”