По време на урока бе показана мултимедийна презентация за варивата. Учениците научиха важни факти за техните свойствата, състав и видове, както и за приложението им в живота на хората.
Децата разбраха за полезните качества на варивата и необходимостта от по-честото им присъствие на нашата трапеза. Причината е, че те имат изключителни полезни хранителни и здравословни качества. Те са един от най-добрите източници на протеин и фибри, както и на значителни количества витамини и минерали като желязо, цинк, фолат и магнезий. Консумацията, например, само на половин чаена чаша дневно може да подобри качествено диетата ни, като ни набави достатъчно от тези най-необходими полезни вещества.
Възпитаниците на гимназията бяха приготвили различни ястия от варива, които представиха пред по-малките ученици. Децата с интерес разгледаха и дегустираха атрактивните кулинарни изкушения.