Откриването на кабинетите беше уважено от заместник областния управител на Враца Николай Николов, председателя на Общински съвет - Мездра Яна Нинова, зам.-кмета Нели Минева, Диана Русинова - (ЕЦТП), както и представители на институции и директори на учебни заведения в община Мездра.

Зам. областният управител Николай Николов изрази впечатление от напредъка и иновациите, въведени в училището под ръководството на директора Мирослав Павлов. "Дейностите в Професионална гимназия „Васил Левски“, са повече от просто думи," коментира Николов. "Впечатлен съм от ангажираността и ентусиазма на екипа на директора Павлов и от усилията, които полагат за обогатяване на образователния процес в училището."

Председателят на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова също изказа своята благодарност за работата си с училищното ръководство. Тя връчи отличие от името на сдружението, плакет и сертификат „Пазител на пътищата“ III степен, на директора Мирослав Павлов.

Русинова разкри, че съвместно с училището ще работят по изграждането на площадка по пътна безопасност и създаването на специалност „Инспектор по пътна безопасност“.

По повод откриването на кабинетите от учебното заведение бяха поканили Съби Ангелов, мениджър в софтуерна компания, за да изнесе лекция пред учениците. Той запознае децата с профилите на различните ИТ професии, с отговорностите и предизвикателствата, с които специалистите се справят.

„Амбицията ни с тази лекция е да представим на децата повече яснота какво има в ИТ сектора, за да могат да се ориентират и да имат представа какво могат да очакват, започвайки кариера в сектора. Надявам се да запаля интерес в някой от тях“ каза мениджърът и програмист Съби Ангелов.

На лекцията присъстваха и възпитаници от другите общински училища - ОУ "Христо Ботев", ИОУ "Св. св. Кирил и Методий" и СУ "Иван Вазов".

Професионална гимназия "Васил Левски", продължава да се утвърждава като център за качествено образование и иновации в областта на град Мездра, благодарение на активната работа на своя управленски екип и ангажираността на ученици, учители и последно, но не на последно място с помощта на община Мездра.

Кабинетите, посветени на IT иновациите, представляват важна стъпка към модернизацията на образователния процес в училището, като предоставят на учениците възможност за прилагане на актуални технологии и развитие на съответните умения.

За първи път през новата учебна 2024/2025 г. в Професионалната гимназия ще има прием в специалност „Системен програмист“. Тя ще включва изучаване на компютърна графика и дизайн, приложни програмни системи, бази данни и програмиране.