Палемонтех“ ЕООД е швейцарска собственост, доставчик на швейцарската Max Urech Lager-und Fördertechnik. Продуктовата гама е разнообразна и е с гарантирано швейцарско качество. Компанията е сертифициранa съгласно изискванията на ISO 9001:2008, продуктите притежават СЕ маркировка. В момента „Палемонтех“ ЕООД се развива в посока на разрастване на своя пазар в цяла Европа.

„Горд съм от тази сто процента швейцарска инвестиция в Монтана. Производството е на най- високо технологично ниво не само в Европа, но и за Швейцария. Износът на продукцията ще е изцяло за Швейцария и това ще засили експорта. Похвално е, че е сключен договор за обучение на кадри с професионално училище и това ще е принос в дуалното образование в този регион“, каза още посланик Кнобел. Кметът на Монтана Златко Живков благодари за всяко едно работно място. Той припомни, че индустриалният парк е предпочетен и от водещи английска и американска фирми.

На церемонията присъстваха и заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, представители на Българо- швейцарската търговска камара.