Николина Георгиева има бакалавърска степен със специалност "Медицинска сестра", както и Магистър " Управление здравни грижи". Тя има дългогодишен опит в УМБАЛ "Св. Екатерина", УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов ", в отделенията по кардиология и палиативни грижи – комплексни грижи за пациенти, чието заболяване не се повлиява от методите на съвременната медицина. Георгиева е била ст. мед. сестра в отделение „Съдова хирургия”, гл. мед. сестра в поликлиника в София, работила е и на първа линия в борбата с Коронавирус Covid 19, и, не на последно място, в детско отделение.

Изборът на Долна Кремена е подтикнат от крещящата нужда от здравни грижи на хората в малките населени места, които, макар и само на няколко километра от Мездра, нямат възможност да стигат до своите лични лекари.

В новооткрития здравен кабинет ще се осъществяват широк спектър от здравни грижи. Проектът "Авия Хелп Медика" има сключен договор с лаборатория „Рамус” и ще се извършват абсолютно всички пакети, които предлага – вземане на кръв, на секрети и др, Ще бъдат осигурени редица медицински услуги и манипулации за хора, имащи нужди от специфични грижи за възстановяване след болничен престой и/ или лечение в дома на пациента, а също така помощ, подкрепа и обучение на близките на пациентите, за да могат да се справят по - успешно в периода на възстановяване, като това включва разработване на план за сестринска грижа.

Ще бъдат канени специалисти от Плевен и София. В момента Николина Георгиева продължава да търси колеги – медицински сестри, болногледачи и дори фелдшер, които да работят в амбулаторията. Тя допълни, че предстоят срещи с личните лекари в Мездра, за да обсъдят най-доброто, което може да се направи за всички пациенти.

Специално обръщение и послание от Фондация „Арете”поднесе гл. експерт в Областна администрация – Враца - Албена Кисьова, в което бе подчертано, че Николина Георгиева е пример и вдъхновение за младите хора да постигат мечтите си.

Зам.- кметът на Община Мездра Нели Минева също пожела успех на „виновницата” за това човеколюбиво начинание:

„Днес наистина се случва нещо добро в Долна Кремена. Всички започна с една среща в общината, когато Кметът на селото Румен Серафимов доведе това лъчезарно момиче и тя изрази своето желание да открие практика в здравната служба. След разговор с кмета на Община Мездра Иван Аспарухов и със съдействието на ОбП „Чистота” бе извършен ремонт на сградата и всичко, което бе необходимо като съдействие, за да може тази практика да се случи. Пожелавам успех на Николина и, дай Боже, да имаме повече такива събития”.

За успешното начало и общополезното дело от сега нататък отправиха гласовитите певици от Женската певческа група при НЧ ”Просвета”, с. Горна Кремена.