На събитието присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която пожела на състезателите на Спортен клуб "Ботев 93" много успехи във всички състезания, както и да продължават да прославят Враца със своите постижения.

Откриването на спортните обекти уважихасъщо председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници, евродепутатът Владимир Уручев, народният представител Красен Кръстев, Цветан Цветанов, заместник-кметът Петя Долапчиева, д-р Иво Ралчовски, Асим Адемов и жители на селото.

Кметът на Згориград Асен Петров благодари на кмета на Враца и на министър Аврамова за оказаната подкрепа при реализиране на мащабния проект.

Събитието продължи с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, който освети новата сграда и спортната площадка. В рамките на празничната програма състезателите от СК "Ботев 93" проведоха демонстрационни борби в обновения салон.

Новоизградената спортна площадка е с размери 20х40 м и е оборудвана с професионални футболни врати. В рамките на строително-ремонтните работи по спортната зала е подменена покривната конструкция, дограмата, като са внедрени и мерки за енергийна ефективност. Дейностите по възстановяване на обекта обхващат подмяна на електрическата и ВиК-а инсталациите.