Работата по случая е започнала след постъпила информация за държане на наркотици с цел разпространение в Монтанското село Киселево. Незабавно на място е бил извършен оглед. В три помещения от къща е била открита модерно оборудвана нарколаборатория. Разследавщите са установили остъклена оранжерия, монтирани устройства за отопление, поддържане на влажност и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предназначени за дренаж. Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се видът на наркотика.

Установен е наемателят на въпросния имот - 42-годишният Д.К. В иззетия от него телефон е открита кореспонденция, съдържаща данни за пласиране на дрога, в това число снимков материал на мостри. Намерена е тетрадка със записи за отглеждане на коноп - дати на засяване, наторяване.

Д.К. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура - Монтана да го привлече в качеството на обвиняем. Понастоящем се проверява информацията относно изтърпяното от него наказание „лишаване от свобода“ в Португалия за същата престъпна дейност. Образувано е досъдебно производство и за незаконно присъединяване към електропреносна мрежа - престъпление, което е под надзора на Териториално отделение - Лом при Районна прокуратура - Монтана.