© община Лом

Проектът е насочен към деца от 10 месеца до 3 години, които са от семейства без доходи или с ниски доходи, и не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и пълноценно хранене на децата си, в т.ч. и за деца с увреждания.

От услугата ще се ползват също самотни родители (осиновители) с ниски доходи,приемни семейства и семейства на роднини или близки, при които има настанени деца.от на които се приготвя и предоставя обедно хранене чрез ваучери за детска кухня.

Помощта ще се предоставя въз основа на оценка на дохода, нивото на материално лишение и необходимостта от този вид подкрепа. Допустимите потребители за подпомагане с ваучери/карти за детска кухня се определят от Дирекция "Социално подпомагане“ - Лом.

Срокът на проект „Детска кухня“ е до 30.11.2025 г. и декларации за помощта се подават през целия период в Дирекция „Социално подпомагане“ - Лом на ул. „Пристанищна“ № 52.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон 0971/60 283 - Дирекция „Социално подпомагане“ – Лом, както и на телефон 0971/69 104 - Община Лом.

Проектът се реализира по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура BG05SFPR003-1.006 „Детска кухня“, финансирана по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд плюс.