Отборът на врачанската полиция в състав: Ивайло Флоров, Николай Милушев, Петко Петков и Катя Василева, се представи достойно, като преодоля една от най-тежките тактически полоси с препятствия, стрелба с дългоцевно оръжие САР АК-47 и карабина AR-15 на разстояние 85, 65, 50 и 20 метра, стрелба с пистолет - преход от първостепенно към второстепенно оръжие, оказване на първа долекарска помощ на ранен и евакуация на ранен през CQB тактическо селище.

Врачани участваха с два отбора, като основният тим зае 7-мо място в класирането в съревнование с отбори от НСО, 68-ма бригада "Специални сили", 61-ва Стрямска механизирана бригада, ГДБОП, ЗЖУ - Монтана, ЗЖУ - Делта, Тихина и др.

Най-добри в предизвикателството бяха служителите на НСО, следвани от бойците на 68-ма бригада "Специални сили" и ГДБОП-МВР. Вторият тим на врачани не успя да финишира поради травма на един от участниците.

Наградите в съревнованието бяха връчени от генерал Шивиков, а Катя Василева отново получи специална награда от организаторите като единствения участник жена.

Тази година „COMMANDO CHALLENGE 2019“ беше посветено в памет на командоси, военнослужещи и служители на МВР, загинали по време на изпълнение на служебния си дълг.