За проекта „Младежки граждански инициативи” в Община Враца тази година определените средства са в рамер на 60 000 лв. В регламентирания срок бяха подадени 51 проектни предложения. Постоянната комисия по програми с европейско и национално финансиране, европейско сътрудничество и взаимодействие с неправителствени и граждански организации при Общински съвет (ОбС) - Враца одобри 21 от тях. Те са на обща стойност 61 485,80 лв., като средствата не достигнаха тяхното финансиране.

Ръководството на ПП ГЕРБ и общинските съветници от групата на партията взеха единодушно решение да дарят собствени средства, за да могат да бъдат реализирани всички одобрени проекти, без да се налагат корекции на заявените суми, необходими за изпълнение на дейностите. Групата общински съветници от ПП ГЕРБ в ОбС - Враца, общинският ръководител Малина Николова и областният координатор на ПП ГЕРБ - Враца Петя Аврамова направиха дарение, за да покрият недостига от финансови средства по проекта.

„Целта е да бъде дадена възможност да се раелизират повече добри инициативи на гражданите за облагородяване на градската среда, изпълнение на дейности за озеленяване, монтиране на пейки, беседки и спортни уреди и благоустрояване на междублокови пространства, детски площадки и места за отдих”, заяви областният координатор на партията Петя Аврамова.

Дарените финансови средства в размер на 1 485,80 лв. бяха преведени по сметката на Община Враца.