Възрастен жител на криводолското село Пудрия втора седмица е в неизвестност. 71-годишният Димитър Иванов Ангелов за последно е видян в нощта срещу събота, на пътя посока Краводер.

„С доброволни сили организирахме издирване, но опитите ни да го намерим останаха неуспешни”, разказаха близки на изчезналия и кметът на населеното място.

Роднините на изчезналия мъж уточниха, че е висок около 1.80 м, с нормално, дори слабо телосложение и има брада. Отличителният белег, по който може да бъде разпознат, са липсващи 4 пръста на едната му ръка.

Хората в селото коментират, че Димитър от известно време изпадал в ситуации, в които не знае какво прави. Преди време синът му си дошъл от Гърция и заедно с негови роднини, приятели и съседи обърнали околностите на Пудрия наопаки, но от него нямало и следа.

Изчезналият има и три дъщери. Търсили го и в селата, където са пребивавали дъщерите, но пак нищо. В нощта, когато е изчезнал безследно, е оставил вратите на двора и къщата си отворени, а вътре в стаите била пълна бъркотия.

Димитър живееше сам, защото се развел отдавна с жена си. Той има един кон, който синът му продал, защото няма кой да го гледа. За Димитър съселяните му казват, че е много добър и кротък човек, много трудолюбив и пъргав, жизнен макар и над 70 години. Миналата година една от щерките му го завела в някакво ломско село, където живее, заедно с коня, но той изкарал няколко месеца и се прибрал на село. Бил голям рибар, но от известно време не ходел по реката.

Близките на Ангелов молят всеки, който го е виждал или има някаква информация, да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление.