архив
архив

Униформените са извършвали активна контролна дейност в рискови населени места, изведени на базата на текущия анализ на оперативната обстановка в региона. Екипите са проверили 159 души, от които 27 са криминален контингент, и 120 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са съставени 13 акта и 17 фиша по Закона за движението по пътищата.

Акцията е била насочена и към активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения, като полицейските служители съставиха 27 предупредителни протокола по чл.65 от Закона за МВР. При извършени проверки на два частни адреса в с. Арчар полицаите са установили дърва без контролна горска марка, а в частен имот в с. Новоселци е открита зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. По случаите са образувани досъдебни производства.

Специализираните полицейски операции в област Видин се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона, уточниха за БТА от пресцентъра на местната полиция.