Съобразно броя на избирателите в съответната секция, 17 от 42-те секционни комисии в община Мездра ще бъдат в състав от 9 членове (вкл. председател, зам.-председател и секретар), а останалите 25 - от по 7 членове.

Съгласно утвърдената методика от ЦИК, разпределението на местата в 42-те СИК в община Мездра е следното: ГЕРБ - 104, БСП - 86, коалиция "Обединени патриоти", ДПС и ПП "Воля" - по 42-ма, Реформаторски блок и коалиция "България без цензура, ВМРО, Земеделски народен съюз и Движение "Гергьовден" - по 6.

Най-много ръководни места в секционните комисии (председатели, зам.-председатели и секретари) ще имат ГЕРБ и БСП - по 42-ма. Следват: Коалиция "Обединени патриоти" - 18, ДПС - 16 и ПП "Воля" - 6.

Консултациите за определяне състава на секционните избирателни комисии в община Мездра с упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 44-ото Народно събрание и с представители на партии и коалиции от партии, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, ще се проведат в петък, 19 април, от 16:00 часа в кабинета на кмета на общината.