Локомотив (Мездра) ще приеме лидера в „Б” група Дунав (Русе) на стадион „Огоста” в Монтана. Това реши Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз. „Железничарите” бяха наказани с лишаване на домакинство за 2 срещи след злополучния мач със Септември (Симитли).

Решението гласи: „След като разгледа предложените два стадиона, предвид наказанието лишаване от домакинство на ФК Локомотив 2012 - Мездра, за да се спази феърплея и равнопоставеността на отборите в „Б” група, СТК реши: срещата от 25-ия кръг да се играе по програма на 23 април (събота) от 17.00 часа на стадион „Огоста” в Монтана.

Борещият се за оцеляване в професионалния футбол Локо (Мездра) е на предпоследното, 15-то място във временното класиране с актив от 20 точки, докато Дунав (Русе) е на върха с 55 пункта.

Междувременно Дисциплинарната комисия при БФС наложи имуществена санкция в размер на 1250 лв. на Локомотив (Мездра). Поводът за поредното наказание на „железничарите“ са обиди, отправени от служител на клуба по адрес на длъжностните лица на мача с Добруджа от 24-ия кръг на първенството в „Б“ група.

За събиране на допълнителни данни Дисциплинарната комисия отложи за разглеждане на следващо свое заседание друг инцидент от срещата в Добрич.