От началото на тази седмица с отбора тренират трима нови футболисти. Това са 22-годишният нападател от българо-филипински произход Лионел Матадос, който е бивш юноша на столичния Левски и има два сезона във Втора лига с екипите на Кариана (Ерден) и на Струмска слава (Радомир), в които е записал 41 мача и 2 гола; 29-годишният универсален бранител Явор Янков, който за пореден път се завръща в родния си клуб; и 23-годишният защитник Александър Костадинов, който е юноша на Пирин (Благоевград) и идва от ФК Кюстендил.

Проблемен остава вратарският пост, тъй като досегашният титулярен страж Ивайло Сайков в момента е в чужбина, и ще отсъства от терена поне до средата на месец септември, а другият вратар - Милен Георгиев (21 г.), който през зимната пауза дойде от Чавдар (Етрополе), също на този етап не е на разположение.

Утре, 2 юли, Локо (Мездра) ще изиграе първата си контрола по време на лятната подготовка. От 18:30 часа "железничарите" гостуват на новака в Северозападната Трета лига Пещера (Галата), който през миналия сезон стана първенец в „А“ ОФГ Ловеч.

Следващата проверка на "железничарите" е в събота, 4 юли - от 10:30 часа. Те приемат на градския стадион третодивизионния Балкан (Ботевград), наставник на който е бившият футболист и треньор на мездренския клуб Иван Редовски.