Още от самото начало на мача домакините се опитаха да наложат преса, докато гостите подсказаха, че ще заложат предимно на контраатаката. Първата голова ситуация беше пред вратата на локомотивци, но ударът на бързоногия нападател на тревненци Васил Андреев бе отразен с вещина от младия страж на "железничарите" Ивайло Сайков, завърнал се в игра след продължително отсъствие от терена поради тежка контузия.

Течеше 15-ата минута на двубоя, когато централният бранител на червено-черните Мартин Михайлов беше надбяган от Андреев, който с диагонален изстрел се разписа за 0:1.

Попадението събуди домакините и те се вдигнаха напред в търсене на бърз ответен гол. Изравнителното попадение не закъсня, след като в 23-ата мин. опитният Красимир Георгиев възстанови равенството след брилянтно изпълнен пряк свободен удар от около 20-на метра.

След този гол домакините вдигнаха оборотите и притиснаха гостите в собствената им половина. Натискът на "червено-черните" беше възнаграден в 36-ата мин., когато капитанът Валдемар Стоянов простреля за втори път стража на тревненци с неспасяем удар от движение. В самия край на първата част Стоянов засече центриране отдясно на Михаел Парасков за 3:1.

Второто полувреме започна с размяна на грешни отигравания от двата отбора. В 52-ата мин. Дамянов от гостите отправи силен удар в очертанията на вратата, но Сайков изби с летящ плонж в корнер.

Последваха няколко добри положения за мездренчани, но до ново попадение така и не се стигна. Гостите отговориха с два далечни удара - и двата в аут. В края на двубоя темпото на игра поспадна, за което допринесе и горещото време.

ОФК Локомотив (Мездра) - ОФК Трявна (Трявна) 3:1

ОФК Локомотив (Мездра): Ивайло Сайков, Симон Николов, Калоян Караджинов, Момчил Манчев, Мартин Михайлов, Михаел Парасков (87 мин. Станислав Шарлийски), Светослав Валериев, Марио Иванов, Валдемар Стоянов (кап.), Красимир Георгиев (82 мин. Стефан Георгиев), Антонио Йорданов.

Ст. треньор: Валери Цветанов.

Голмайстори: 0:1 Андреев (15 мин.), 1:1 Красимир Георгиев (23 мин.), 3:1 Валдемар Стоянов (36-а, 44 мин.).

Жълти картони: Момчил Манчев, Светослав Валериев, Марио Иванов, Станислав Шаралийски (ОФК Локомотив), Славов, Владимиров, Драганов (ОФК Трявна).

Съдийска бригада: главен рефер - Румен Христов (Плевен), асистенти - Ивайло Петров и Петко Филипов (Ловеч), четвърти съдия - Петър Иванов (Монтана), делегат на БФС - Ивайло Илиев (Монтана)

Стадион "Локомотив" - гр. Мездра: 100 зрители.