На "Дондуков“ 2 се появи бившият зам.-социален министър Гълъб Донев, човекът, който е писал бюджетите на няколко правителства. Очаква се той да оглави Министерството на труда и социалната политика, пише politikata.net. Очаква се зам.-финансовият министър Кирил Ананиев да е служебен министър на финансите, а актьорът и шеф на Благоевградския театър Рашко Младенов - министър на културата. Бившият шеф на полицията в Пловдив Пламен Узунов ще е служебен вътрешен министър.

Сред дошлите в президентството бяха още Ради Найденов, бивш шеф на кабинета Симеон Сакскобургготски, който в момента е посланик в Берлин - очаква се той да е външен министър, както и Христо Алексиев, който е зам.-генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура“. Името на Алексиев се спряга за транспортен министър. На "Дондуков“ 2 дойде и деканът на Стопанския факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски” доц. Теодор Седларски, който е гласен за служебен министър на икономиката.

По последна информация д-р Илко Семерджиев ще поеме здравното министерство. Семерджиев беше министър на здравеопазването в правителството на Иван Костов, а преди това - директор на НЗОК. Проф. Николай Денков - зам.-министър на образованието в служебното правителство на Георги Близнашки, професор по физикохимия в Софийския университет, ще е министър на образованието в кабинета, назначен от президента Радев.

По неофициална информация на btv служебното правителство ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри. Енергиен министър става Николай Павлов от "Булгаргаз”, министър на спорта - Даниела Дашева, а генералът от резерва Стефан Янев ще е министър на отбраната.

По информация на БНТ доц. д-р Христо Бозуков ще е служебен земеделски министър.

Източник: politikata.net