В сряда над цялата страна ще преобладава облачно време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните - между 17° и 22°. В София минималната ще е около 7°, максималната - около 17°.

В четвъртък въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Главно в Югозападна и Източна България са възможни локално интензивни и значителни по количество валежи и градушки.
Вятърът ще е слаб, променлив по посока. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°.

В петък след обяд на места в Западна и Централна България, повече в планините, отново ще превали и прегърми. В източните райони ще духа умерен североизточен вятър, облачността ще е променлива, без валежи. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°.