По време на обучението Цветомила Маринова и Марин Връбчев от Районната избирателна комисия във Враца се спряха детайлно на най-важните организационни въпроси, свързани с провеждането на изборите и запознаха присъстващите с методическите указания на Централната избирателна комисия.

Главен комисар Васил Иванов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” запозна членовете на секционните избирателни комисии с мерките за пожарна безопасност на местата за гласуване в изборния ден.

В инструктажа се включи и Севдалина Джамбазка, председател на Общинската комисия за организационно-техническата подготовка на изборите. Стана ясно, че в образуваните 42 избирателни секции на територията на община Мездра са взети всички необходими мерки за нормалното протичане на гласуването.

От 21 до 25 март от 8:30 до 17:00 ч. и на 26 март (неделя) от 8:30 до 19:00 ч. гражданите с изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност могат да подадат в паспортна служба лично писмени искания за издаване на удостоверение, с което да гласуват. Удостоверенията за гласуване се издават само след приемане на заявление за издаване на нова лична карта, уточниха от Районното управление на полицията.

Обучения на членовете на СИК се проведоха днес и в общините Мизия, Оряхово и Роман. Утре такъв инструктаж ще бъде проведе в Борован, Бяла Слатина, Козлодуй и Хайредин, а в понеделник - във Враца и Криводол.