"Синята зона" в града предизвика сериозни дебати и дори за малко щеше да бъде отменена. За отмяната на платеното паркиране от общо 34 местни сенатори, „За” гласуваха 14, 14 бяха "Против", а 6 се въздържаха. Предложението за отмяна на "синята зона" внесе Иван Иванов от БСП, който заяви, че ще го предложи още на следващата сесия на местните парламентаристи. Обаче от групата на ГЕРБ, отново по врачански, резонно се постараха това предложение да не стане факт.

За съвсем малко пък една от точките щеше да бъде приета с абсолютно мнозинство. В режим на гласуване за финансиране на четири проекта от Фонд „Култура” само двама от присъстващите съветници май нямаха мнение и се въздържаха, а всички останали бяха „за”.

С предложението на д-р Здравко Златев за 20-минутно гратисно паркиране на площад "Христо Ботев” много от присъстващите в пленарна зала не бяха съгласни и се стигна до намаляване на таксата за 30-минутен престой - вече ще струва 1 лев, а не както беше досега 2 лв. Д-р Златев изрази възмущението си от поведението на служителя на Общинското предприятие "Паркинги и гаражи” Красимир Тошев, който е бил на обсъждане в комисията, разглеждаща промените в наредбата за "синята зона", тъй като шефът й, Венчо Кръстев бил в болнични. Съветникът поиска Тошев да бъде уволнен от работа, защото се държал арогантно. Отговор на това предложение ще има на следващо заседание и докторът държи да му бъде даден от кмета.

Точка по точка, съветниците успяха да отхвърлят всичките 35 от дневния ред. Имаше си ги и политическите ежби, и всичко останало… На сесия като на сесия и съвсем по врачански.

Имаше обаче, за разлика от друг път, и един мил момент, за който никой не се въздържа и не беше против. Всички искрено поздравиха общинския съветник от Коалиция "Народен съюз за Враца” и началник на отделението по ортопедия в МБАЛ "Христо Ботев” д-р Георги Комитски, който почерпи щедро за раждането на четвъртата си рожба.