Сериозни резерви спрямо Бюджет 2017 изразиха от ПП АБВ и от Коалиция "Народен съюз". От АБВ изтъкнаха ограничените средства, които са заложени за привличане по линия на Европейския съюз, липсата на прозрачност при съставянето на капиталовите разходи, неравнопоставеност на отделните села в инвестиционната програма на Общината и "некоректното, манипулативно", по думите на Николинка Кътовска, вменяване от страна на кмета на общината на задълженията по проекта за "водния цикъл" като основна тежест на бюджета.

Критични забележки към бюджета отправиха и от "Народен съюз”. Според Георги Валентинов Бюджет 2017 е небалансиран, предвидените средства за подпомагане на читалищата в общината са ограничени, а в инвестиционната програма не са намерили място обектите, предложени за реализиране от селските кметове.

В подкрепа на Бюджет 2017 се изказаха от ПП ГЕРБ и от БСП. Д-р Ивайло Тодоров (ГЕРБ) изрази удовлетворение от заложените повече преки инвестиции в селата спрямо тези в града, а Наталия Христова (БСП) акцентира върху непроменения размер на данък сгради и такса смет.

Бюджет 2017 бе приет с гласовете на 15 съветници: тези от БСП, ГЕРБ и коалиция "Либерален алианс", както и Димчо Йотов от "Народен съюз". Против гласуваха Георги Валентинов и Огнян Петров от "Народен съюз”, а четиримата съветници от АБВ се въздържаха.