Срещу това предложение се обявиха от Коалиция "Народен съюз" и от ПП АБВ. Според Огнян Петров ("Народен съюз") изкуственото поддържане от години на това училище ощетява останалите учебни заведения в общината, тъй като допълнителните средства, които се заделят от бюджета за неговото дофинансиране, са за сметка на парите за другите училища.

Мирослав Аспарухов (АБВ) настоя да се спре със спекулациите по този въпрос и заяви, че не е съгласен, че с отказа да бъдат утвърдени тези паралелки децата се лишават от възможността да си намерят друго училище.

Д-р Ивайло Тодоров (ПП ГЕРБ) каза, че едно такова решение би трябвало да се вземе по-рано, през пролетта, а не в началото на учебната година, когато ще създаде проблеми както за децата, така и за техните родители и учители.

В крайна сметка с 9 гласа "за", 1 "против" и 9 "въздържал се" предложението не беше прието. От БСП пробваха процедурна хватка - решението да бъде прегласувано, но и при повторното гласуване то отново не мина, като резултатът бе абсолютно същия.

С друго свое решение Общинският съвет утвърди 3 маломерни паралелки в VIII и IX клас в ПГ по МСС - Мездра. За целта това учебно заведение ще бъде дофинансирано от общинския бюджет с около 5 хил. лв.