Републиканските пътища на територията на общината са в относително добро състояние, всички пътища са проходими при зимни условия, информира Детелин Стоянов, началник на РПС - Мездра. Известни затруднения е имало само при почистването на участъка от третокласния път за Роман в района връх Косматица, които са преодолeни.

Всички междуселищни пътища в община Мездра също са проходими при зимни условия. Почистени са и повечето от 27-те села в общината, между които Ослен Криводол, Лик, Дърманци, Люти брод, Ребърково, Крета и Боденец. Добре са се справили със снегопочистването също кметовете на Царевец, Старо село, Оселна и Горна Бешовица, похвали ги кметът Генади Събков. Сред останалите "отличници" са Върбешница, Игнатица, Кален и Моравица.

Най-проблемни на този етап остават Долна Кремена и Крапец, които нямат сключени договори за зимно снегопочистване. От ОбП "Чистота" и фирма "ЛКС" се ангажираха да помогнат с техника за почистването на двете села. Все още непочистени напълно са Зверино, Елисейна, Горна Кремена и Цаконица, докладва Добромир Александров, секретар на Общинската комисия за работа при зимни условия.

Ако не продължи да вали, тази сутрин ще започне опесъчаването на междуселищните шосета.

За проблеми при снегопочистването на някои от малките квартални улици в гр. Мездра сигнализираха от ОбП "Чистота". Според директора на предприятието Николай Несторов затруднения при почистването им създават недобросъвестни шофьори, които са паркирали на уличното платно и по този начин пречат на снегопочистващата техника да си свърши работата. От полицията обещаха да окажат съдействие за преместването на такива автомобили. Проблемна остава и една част от кв. "Лещака", която е недостъпна, тъй като пътят е земен и хлъзгав от мокрия сняг. Ако не вали, днес ще започне опесъчаването на градските улици.

През последното денонощие са регистрирани само три леки пътно-транспортни произшествия - две в Мездра и едно в Брусен, които са се разминали само с материални щети, информира старши инспектор Ивайло Гешев, началник на група „Охранителна полиция” в Районното полицейско управление.