Приета бе и промяна предназначението на земеделска земя от общинския поземлен фонд за изработването на Подробни устройствени планове (ПУП) за „Обществено и делово обслужване и жилищни нужди” на част от поземлен имот в границите на град Мездра и за изграждане на „Фотоволтаична централа“ в землището на с. Старо село.

Единствената докладна, която не беше приета от съветниците бе разрешаването изработването на ПУП - Парцеларен план за осигуряване на транспортен достъп за изграждане и обслужване на Фотоволтаични централи чрез уширяване габарита на полски пътища в землището на с. Старо село.

Единодушно бе прието бъдещи проекти, внесени в Общинския съвет, за промяна предназначението на земеделска земя, върху която има археологически обекти, да се съгласуват с Министерството на културата, с оглед спазването на чл. 161 от Закона за културното наследство.

Той задължава „осъществяването на инвестиционни проекти на физически и юридически лица в територии, за които има данни за наличие на археологически обекти, задължително се предхождат преди началото на строителните работи от спасителни теренни археологически проучвания, с които се установява дали няма да бъдат засегнати или нарушени археологически обекти.

В процеса на строителните дейности се провежда наблюдение от археолози“.