От един месец назад, идват при мен врачани, възмутени от факта, че за да отидат на едно от най-емблематичните заведения в града, ресторант „Чайка” трябва да плащат винетка. Това е безобразие, което Общината трябва да прекрати, да види къде е сложена табелата за изход на Враца. Тази табела трябва да стои на разклона за Леденика” - категоричен беше Банчев.

Той посочи, че не вярва в Благоевград да е нужна винетка, за да отиват хората в парка Бачиново, до заведението Воденицата. „Моля ви, направете всичко необходимо тази табела да бъде преместена, а не да стоят зад нея на завоя органите на реда и да налагат на врачани, тръгнали с колите си до ресторанта да си купуват винетки.” – обърна се активистът на ДПС към зам. кмета Мария Попова. Сетне формулира въпросът си така - „Кога ще бъде преместена табелата, там където й е мястото?”
В залата, от чиста шофьорска солидарност, този път нямаше недоволни от питането на вечният опозиционер Банчев. Отговор от общинската управа се очаква на следващата сесия.