Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вторият мост е автомобилен и води към хижа „Бялата вода“ в Стара планина, а също към ферми за птици и животни, към вили и къщи в района под хижата. До момента местата за изграждане на новите мостове са разчистени и се очаква да започне същинската работа по построяването им, посочиха от Община Вършец.

От местната администрация припомниха, че друг проект за възстановяване на корекцията на река Ботуня, който е стойност около 10 милиона лв., още чака финансиране от фонда за преодоляване на последствията от бедствия и аварии, макар да е подаден отдавна. От 11 юли 2022 г. насам река Ботуня тече в корито, което тя сама си е направила при пороя, като минава през част от градския парк във Вършец. Общината няма възможност да отдели толкова средства от своя бюджет, за да възстанови корекцията и заради това разчита на държавата, заявиха от администрацията във Вършец. /БТА