По проекта ще бъдат организирани 12 кръгли маси, в които безработни лица, обгрижващи свои близки с увреждания ще бъдат обучени и мотивирани да бъдат активни при търсене и започване на работа. Първата кръгла маса бе проведена в края м. януари и бе на тема „Правото да работим – основно човешко право“.

До края на месец февруари предстои да бъдат проведени още две кръгли маси. На 19.02.2018 темата на дискусията ще бъде „Мотивирай се, за да успееш – мотивационно писмо“. Участниците ще се запознаят с правилата и съдържанието на изработване на индивидуално мотивационно писмо, възможности за обучение,права и задължения преди започване на квалификационен курс и попълване на заявления за участие в обучение.

На 26.02.2018 г. ще бъде обсъдена темата „Бъдещият ни работодател – първа среща“. Лекторите ще подготвят участниците за представянето им пред бъдещ работодател – проучване на фирмата/държавната институция, предлагаща свободно работно място, проучване на позицията, значението при избора на облекло и др. Кръглите маси ще се провеждат от 10:00 ч., в Конферентната зала на хотел „Мира“. Община Враца кани всички лица, които полагат грижа за хора с увреждания и членове на техните семейства да вземат участие в събитието.

Желаещите да се включат в кръглите маси могат да заявят предварително участието си в Центъра за интегрирани комплексни социални услуги за хора с увреждания и техните семейства, с административен адрес: гр. Враца, ул. „Кокиче“ №14 и в Община Враца, ст. 96 или на email: ciksuhuts_vr@abv.bg.

Следващите информационни маси ще се проведат през месеците март, април и май 2018 г. по предварително изготвен график.