© Община Видин

„Решихме да направим това събитие в навечерието на един от най-хубавите български празници – 24 май. Една чудесна идея, залегнала в управленската програма на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков, вече е реалност. Целта на тези ваучери е освен да предложим лесен достъп до културни събития, е и насърчаване и финансова подкрепа от страна на Общината на културните ни институти“ – каза Борисова.

Тя припомни, че ваучерите важат за едно посещение на театрална постановка, концерт или кино от двама души. (Отново уточняваме, че всеки ваучер включва по два билета за: прожекция на избран филм в кино в нашия град; представление на Държавен куклен театър – Видин; представление на Драматичен театър – Видин; концерт на Симфониета - Видин и годишна читателска карта за Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“). Заместник-кметът пожела на присъстващите да се насладят на лятната програма на нашите културни институти и изрази увереност, че тази инициатива ще се превърне в традиция.

Борислава Борисова сподели и намерението на Общината да реализира още една нова инициатива: „Предвиждаме в следващите дни да засадим дръвчета, храсти и цветя, закупени със средства, събрани от предаването на старите отоплителни уреди в рамките на проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух“. Тя призова младите хора да се включат като доброволци в тази акция и каза, че допълнително ще бъде публикувана информация къде да се запишат желаещите за участие в нея. „Очакваме Ви заедно да засадим новите дръвчета и цветя в нашия град, за да бъде по-зелен, по-чист и по-красив“ – заяви Борисова.

Всички присъстващи на събитието получиха своите ваучери по предварително одобрения и публикуван списък, срещу представяне на ученическа лична карта или документ за самоличност на родител.

Тези, които не са успели да вземат своите ваучери днес, могат да ги получат на място в административната сграда на Община Видин на площад „Бдинци“ №2, ет. 8, ст. 11.