Проектът ще се реализира в централната градска част на Видин. Той е поредният в рамките на мащабната програма на Община Видин по внедряване на енергоспестяващи технологии, намаляване на замърсяването на атмосферния въздух и на въглеродните емисии.

Припомняме, че Община Видин спечели и в момента реализира следните проекти: Внедряване на мерки по енергийна ефективност в сградата на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, с финансиране по Норвежки финансов механизъм; Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин, по който ще се подменят отоплителните уреди на над 4000 домакинства; Залесяване на видинските паркове със средства от предадените стари отоплителни уреди; Изграждане на улично енергоспестяващо осветление в 13 населени места на Общината (Антимово, Буковец, Гомотарци, Градец, Дружба, Ивановци, Кошава, Кутово, Майор Узуново, Новоселци, Покрайна, Синаговци и Сланотрън).

Тази мярка е първата, която се финансира със собствени средства. С нея се изпълнява и един от приоритетите в управленската програма на кмета д-р Цветан Ценков.