© община Видин

Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е учреден през 2002 година и е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Неговата цел е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България. Церемонията по награждаването на отличените сгради се провежда по традиция през месец декември.

Участниците в реализацията на всяка отличена сграда - инвеститор, архитект и строител, получават статуетка и грамота, както и правото да използват логото на "Сграда на годината" при популяризиране на наградата.

Всяка сграда – кандидатура в конкурса, участва в онлайн гласуването (на сайта: www.buildingoftheyear.bg) за наградата „Сграда на публиката 2020“. То ще протече от 1-ви до 14-ти декември 2020 г. с еднократен вот за всяко гласуване.

© община Видин