„Живей активно!“ е мащабен дългосрочен проект на „Нестле България“ АД, който има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

В рамките на кампанията ще се проведе и Национален конкурс за общински проекти, допринасящи за целите на инициативата „Нестле за Живей активно!“. Право на участие вконкурса имат всички общини, които в дните между 16 септември - 10 октомври 2023 г. организират на своята територия събитие или поредица от събития на открито, с които да насърчат ходенето пеша, ползването на велосипед или спорта за удоволствие на открито. Всички общини, които се включат в кампанията, имат право да кандидатстват за финансиране на проект, насочен към подобряване на средата, създаване на условия за активен живот или изграждане на навици за балансирано хранене.

Водена от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, Община Мездра призовава гражданите от различни поколения да се включат в активностите от Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2023“!

Защото заедно може да постигнем повече!