Припомняме, че преди десетина дни Министерството на земеделието, храните и горите публикува списък на стратегиите за ВОМР, които не се допускат до техническа и финансова оценка след извършена проверка за административно съответствие и допустимост от Комитета за подбор. Сред 19-те проектни предложения на Местни инициативни групи (МИГ), които бяха отхвърлени на етап административно съответствие и допустимост, бе и това Сдружение с нестопанска цел "Местна инициативна група - Мездра”, което беше отхвърлено, тъй като представената от МИГ-а Стратегия за Водено от общностите местно развитие не отговаря на редица критерии за допустимост.

В съответствие с изискванията Постановление №161 на Министерския съвет проверката за административно съответствие, допустимост и техническа оценка на постъпилите заявления за одобрение е извършена от Комитет за подбор, който включва представители на всички управляващи органи, осигурили финансиране по процедурата.

В рамките на втората процедура за прием на стратегии за ВОМР са одобрени 25 заявления, класирани в низходящ ред до размера на наличния бюджет, съгласно Насоките за определяне на условията за кандидатстване и условията за изпълнение на одобрените стратегии за Водено от общностите местно развитие, утвърдени със заповед на Ръководителя на Управляващия орган на ОПРСР №РД 09-491/23.06.2017 г., изм. със Заповед №РД 09-987/28.12.2017 г.

Останалите 26 заявления, които са преминали етапа на административно съответствие, допустимост и техническа оценка, са включени в списък с резервни заявления, за които не е наличен бюджет.

Списъка на предложените за одобрение заявления и списъка на резервните заявления може да видите тук.