На общината бяха дарени 4470 броя медоносни и плодни дръвчета - липа, бор, явор, череша и джанка. В екологичната инициатива участваха десетки граждани, заедно със своите деца, за по-красива и чиста околна среда. В залесяването на отделни райони се включиха кметства на населени места в общината - Моравица и Ослен Криводол, Царевец, Брусен, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Крета, Лик, Зверино, Злидол, Очиндол, Ребърково и Руска Бела. Като и читалища, училища, детски градини, Многопрофилната болница за активно лечение в града, Черепишкият манастир „Успение Богородично“, доброволци от Клуб „Приятели на БМЧК“ при градските ОУ „Христо Ботев“ и „Св. св. Кирил и Методий“.

Велислава Илиева, гл. Експерт „Кабинет - координация ръководен персонал, кметства, ОбА и взаимодействие с ОбС и държавни институции” в Община Мездра, изказа своята благодарност към създателят на Гората.бг Николай Рахнев, който предостави дръвчетата на общината. Също така и на Общинско предприятие „Чистота“, чиито озеленители координираха засаждането на дръвчетата.

Инициативата „Да засадим дърво за Коледа“ носи посланието, че по този начин ще помогнем да се преодоляват климатичните промени и поддържането на създаването и поддържането на екологичното равновесие.