Уважаеми съграждани,

На 9 януари 2023 г. (понеделник) от 15:30 часа в Заседателната зала на Община Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27, ет. IV) ще се проведе информационна среща във връзка с отворената за кандидатстване процедура BG-RRP-4.023 - „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

На срещата ще бъдат разяснени условията за кандидатстване за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.

Допустими за енергийно обновяване са:

• Mногофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) и са проектирани преди 26 април 1999 г.,

• Mногофамилни жилищни сгради, в които самостоятелните обекти са най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик.

Насоките за кандидатстване и всички необходими документи са публикувани на електронната страница на Министерство на регионалното развитие и благоустройството: www.mrrb.bg , Раздел „Проекти по НПВУ“, Секция „Процедури по НПВУ“, Подсекция „Процедури, отворени за кандидатстване“, Насоки за кандидатстване по процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - Етап I“, както и на портала на ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg

Община Мездра кани собствениците на самостоятелни обекти в многофамилни жилищни сгради, които отговарят на изискванията, да участват в срещата.

Крайният срок за прием на заявления в Община Мездра по процедура BG-RRP-4.023 - „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - Етап I“ е 10 май 2023 г.