© Община Берковица

Стойността на проекта е 3 865 472,95 лева. Към момента са поставени на ул. „Кирил и Методий“, ул. „Заряница“, ул. „Шабовица“, ул. „Атанас Кюркчиев“ и в кв. „Беговица“ в града.

Общата цел на проекта е да се намали количеството депонирани биоразградими отпадъци, генерирани на територията на общините Берковица и Вършец, чрез разделното събиране и оползотворяване на зелените битови отпадъци. Специфичната цел на проекта е да се осигури необходимата инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените и/или биоразградими битови отпадъци в общините.

От Общината призовават съгражданите да бъдат отговорни и съвестни и да използват новите контейнери само по предназначение и да ги пазят.

При спазване принципа за разделно събиране, на биоразградими отпадъци, подлежащи на рециклиране, ЗАЕДНО ще намалим количеството на смесения битов отпадък, който изхвърляме в кафявите контейнери за смет до около 10% от отпадъка на домакинството.Само така, с общи усилия, можем да подобрим количеството на отпадъците и градът ни бъде чист.