Във внесената от кмета Иван Аспарухов докладна се посочва, че съгласно изискванията на Закона за собствеността (ЗС), Община Мездра, като собственик на терена, има правото на изкупуване. Чрез проведено пряко договаряне между Община Мездра и „Холдинг БДЖ“ е постигнато съгласие, сградата да бъде закупена за сумата от 910 119 лв. Цената е формирана на база пазарна оценка, изготвена от независим оценител.

Всички разходи и такси, съпътстващи сделката по закупуване на сградата „Дом на железничаря“, са за сметка на Община Мездра.

По време на заседанието ще бъде обсъден и проектобюджета за 2025 г. и актуализирана бюджетната прогноза на община Мездра за периода 2026-2028 г.

Ще бъде взето решение за закриването на ОУ ”Васил Кънчов” в с. Моравица, поради липсата на записани ученици за учебната 2024/2025г. и невъзможността да се организира учебен процес.

Останалите точки от проекта за дневен ред включват откриване на процедура за избор на управител на “Мездра-автотранспорт-2003″ както и разпореждане с имоти в землищата на селата Дърманци, Долна Кремена и Цаконица.

Заседанието на Общинския съвет може да гледате пряко на 26 септември (четвъртък) от 16:00 ч по ТВ "Враца" и на Фейсбук страницата на Студио Media +.