Масивната триетажнасграда „Дом на железничаря", със застроена площ от 969 кв. м, предназначена за култура и изкуство, ще бъде закупена за малко над 910 000 лв и включена в Програмата за управление и разпореждане с общинско имущество за настоящата година.

По време на заседанието ОбС гласува предложението за закриване на ОУ „Васил Кънчов" с. Моравица и възложи на Кмета па Община Мездра да представи на Министъра на образованието и науката мотивирано предложение за закриване на учебното заведение.

Бяха приети актуализираните прогнози на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на община Мездра за периода 2024-2028 г., за задълженията и разходите за тази и следващата години, прогнозния размер на капиталовите разходи по Инвестиционната програма за общински обекти и за общинския дълг, включително и намеренията за поемане на нов.

ОбС прие правилата по провеждането на конкурс за избор на Управител на „Мездра-автотранспорт-2003" и откри процедура по провеждането му. До приключване на конкурсната процедура и утвърждаване на новоизбрания управител, длъжността ще продължи да изпълнява инж. Васил Иванов.

Кметът Иван Аспарухов бе упълномощен да представи позицията на общината в Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ на извънредно неприсъствено заседание, с краен срок за получаване на мандатите на общините – 7 октомври тази година.