© Северозапад

Съветниците одобриха членството на община Козлодуй в Групата на европейските общини с ядрени централи (GMF). Това е организация с нестопанска цел, в която членуват асоциации от общини и общини с изградени ядрени съоръжения на териториите им. Основната цел на организацията е насърчаване участието на местното управление при вземане на решения, свързани с ядрената енергетика. В GMF-Европа членуват 13 европейски държави: Великобритания, Нидерландия, Белгия, Испания, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Румъния, Русия, Швеция и Финландия. Още през месец февруари 2021-ва година ще се състои конференция, в която онлайн ще участва Маринела Николова като кмет на община Козлодуй.
Продължава финансовото подпомагане на семейства при раждане или осиновяване на дете. 600 лева получават родителите, а предвидените средства в бюджета за следващата година са 90 000 лева.
Общинският съвет даде съгласие и да се подпомогнат студенти, които се обучават по педагогически или медицински специалности. Чрез одобрена процедура вече се финансират петима студенти, като двама от тях догодина се очаква да завършат и да започнат работа в образователните структури в общината.
Следващото заседание на Общински съвет Козлодуй ще се проведе до края на месец декември и отново ще бъде чрез видеоконферентна връзка.